TUFAHIJE

Tufahije ,jabuke kuvane u šećerenom sirupu sa nadevom od oraha.Uz dodatak začina,postaju savršeni desert kome niko ne može da odoli.Zadovoljiće čak i one sa najistančanijim ukusom.Harmonija mirisa,eksplozija ukusa, ljubav na prvi zalogaj. 


Potrebni sastojci :
5 jabuka
250g šećera
400ml vode
15og mlevenih oraha
50g seckanih oraha
50g suvog grožđa
mleveni anis ,cimet po ukusu
1 kesica karamel šećera ili vanilin šećera
sok od sveže ceđenog limuna 
Za dekoraciju :
1 kesica šlag pena
Način pripreme:
Očistiti  jabuke i lagano nožem izvaditi središnji deo sa košticama.U šerpu sipati vodu, šećer, sok od limuna.Kada proključa lagano spustiti jabuke ,dodati kesicu karamel ili vanilin šećera.Kuvati 15 minuta, vodeći računa da se jabuke ne prekuvaju.Jabuke izvaditi iz sirupa. Ostaviti da se ohlade.Dok se jabuke hlade,pripremiti nadev.Mlevene i orahe preliti sa par kašika sirupa u kom su se kuvale jabuke,dodati mleveni anis,mleveni cimet i šećer po ukusu.Ohlađenje jabuke napuniti sa nadevom.Napunjene jabuke staviti u dublju tepsiju, preliti preostalim sirupom u kom su se kuvale
Ukrasiti šlagom posuti sa seckanim.orasima.


Коментари

Популарни постови