LEDENA VANIL PITA


Ovu pitu sam pravila  prvi put. Testo je rađeno sa ledenim kvascem u narodu zvanim ammonium hydrogencarbonat Kore su vrlo vazdušaste lagane specifične teksture i mekoće. Tokom pečenja kuhinjom se širi miris amonijaka, prilikom pečenja amonijak isparava a testo ravnomerno narasta ali prestankom pečenja odmah nestaje neprijatni  miris. Ledeni kvasac je dostupan u svim Lidl objektim a ko vam se dopada mirisna ledena vanil pita izvolite recept pa javite utiske.


RECEPT ZA KORE
Potreban materijal:
330 g mekog  brašna tip 400
50 g omekšalog putera
5 kašika kristal šećera
1 jaje
1 kašika ledenog kvasca poznatijeg pod nazivom  ammonium hydrogencarbonat
100 ml mleka
Kvasac pomešati sa mlakim mlekom.
Puter umutiti sa šećerom dodati jaje i razmućen kvasac sa mlekom lagano umešati brašno. Brašno podeliti na 4 ista dela. Razviti tanko u obliku pravaugaonika. Tako uraditi sa preostalim testom peći na prevrnutom plehu 7 minuta na 200°C. Ohladiti kore.
ZA FIL:
2 pudinga od vanile
500 ml mleka
8 kašika šećera
200 ml slatke pavlake
200 g putera
200 g prah šećera
1 vanilin šećer
Puding od vanile skuvati u mleku po upuststvu sa vrećice, dobro ohladiti. Slatku pavlaku umutiti  ostaviti u frižider. Omekšali puter umutiti sa šećerom i vanilinim šećerom. U ohlađen puding kašikom dodati umućen puter  sjediniti pa umešati umućenu slatku pavlaku. Fil podeliti na 3 dela.
Na prvu drugu i treću koru stvaiti fil a četvrtu koru ne premazivati. Nafilovanu pitu staviti u frižider da se ohladi, pre služanja pitu posuti šećerom u prahu. Prijatno.

Коментари

Популарни постови