SLADOLED SA MALINAMA

Hladni desert koji se brzo lako i jednostavno priprema.Finog punog ukusa, kremaste strukture,ovaj sladoled, zadovoljiće i one sa  najzahtevnijim nepcima .Osvežavajući blago kiselkast sa finom notom vanile i  banane koja se odlično slaže sa svežim malinama.Možete koristiti i drugo voće po ukusu.


Potrebni sastojci:

350g šećera
500ml vode
1kesica želatina
4 kašike vode
200g šlag kreme od vanile
400ml mleka
200ml kisele pavlake
1kašika ekstrata od vanile
2 izgnječene banane
500gr izgnječenih malina

Način pripreme:

Šećer i vodu sjediniti  u šerpi ,promešati i staviti na ringlu da provri.
Od  momenta ključanja kuvati 10minuta.
Kesicu želatina rastopiti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da želatin nabubri.
Kad želatin nabubri, otopiti ga na lagnaoj vatri, pa  lagano umešati u šećerni sirup.
Ostaviti da se ohladi.
Šlag krem od vanile umutiti sa hladnim mlekom.
Umešati kiselu pavlaku i kašiku ekstarata od vanile.
Zatim u umućenu smesu dodati šećerni sirup sa želatinom.Sve vreme mutiti da se smesa fino sjedini sa sirupom.
Izgnječiti banane i maline pa ih dodati u umućenu smesu.
Sipati u veće činije i ostaviti da se ohlad u zamrzivač.
U toku hlađenja sladoled promešati drvenom kašikom da bi se izbeglo formiranje kristala leda
Prijatno.


Коментари

Популарни постови