MAMINE MEKANE KIFLICE
Ponovo sam pravila kiflice po jednom starom maminom receptu. Testo za kifle je vazdušasto meko a samim tim veoma pogodno za rad. Tako su mekane, pufnaste i pune fila Kada smo kod fila,slobodno stavite fil po želji i ukusu ukućana. Usput da vam otkrijem jednu moju tajnu vezanu za ove kifle.Kada ih pravim uvek stvaim različito punjenje. Tako da uvek imamo nove-stare kiflice.
Potreban materijal:
450g brašna
200ml mleka
1 jaje
1žumance
1kašika putera
1kesica vanilin šećera
1kašika kristal šećera
1 mala kašičica suvog kvasca
1 belance za premaz nepečenih kifli
ZA FIL:
Džem
Čoko namaz
mleveni pečeni lešnik
mleveni keks
burbon vanila
Način pripreme
Jaje i žumance umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati puter ,suvi kvasac i sve fino sjediniti. Sipati mlako mleko promešati i polako dodati brašno.Umesiti fino glatko testo, prekriti ga pvc folijom i ostaviti da nadođe. Nadošlo testo, razviti tanko i iseći na 16 manjih trouglića.
Na širi deo trougla staviti fil po želji i uvijati ka užem delu. Napravljene kifle premazati sa neumućenim belancetom, ostaviti 10 minuta da nadodju.
Nadošle kiflice premazati sa belancetom ili mlekom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 25 minuta. Prijatno.
Коментари