MAMINE MEKANE KIFLICE


Ponovo sam pravila kiflice po jednom starom maminom receptu. Testo za kifle je vazdušasto meko a samim tim veoma pogodno za rad. Tako su mekane, pufnaste i pune fila Kada smo kod fila,slobodno stavite fil po želji i ukusu ukućana. Usput da  vam otkrijem jednu moju tajnu vezanu za ove kifle.Kada ih pravim uvek stvaim različito punjenje. Tako da uvek imamo nove-stare kiflice.






Potreban materijal:

450g brašna
200ml mleka  
1 jaje
1žumance
1kašika putera 
1kesica vanilin šećera 
1kašika kristal šećera
1 mala kašičica suvog kvasca
1 belance za premaz nepečenih kifli

ZA FIL:
Džem
Čoko namaz
mleveni pečeni lešnik
mleveni keks 
burbon vanila 


 Način pripreme

Jaje i žumance umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati puter ,suvi kvasac i sve fino sjediniti. Sipati mlako mleko promešati i polako dodati brašno.Umesiti fino glatko testo, prekriti ga pvc folijom i ostaviti da nadođe. Nadošlo testo, razviti tanko i iseći na 16 manjih trouglića.
Na širi deo trougla staviti fil po želji i uvijati ka užem delu. Napravljene kifle premazati sa neumućenim belancetom, ostaviti 10 minuta da nadodju.
Nadošle kiflice premazati sa belancetom ili mlekom.  Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 25 minuta. Prijatno.

Коментари

Популарни постови