KIFLICE


Ništa lepše nego sa porodicom i prijateljima uživati u kiflicama.
Testo za ove kiflice je vrlo jednostavno za pripremu. Pogodno je za pripremu raznih oblika .
Jedinstvene arome,meke mirisne.
Može s filom sa orasima,lešnikom,bademom,kremom džemom.
A može fil sa  gustim karamel sosom u  koji se doda nekolika zrnaca  krupne morske soli.E to je taj osećaj kad prvi zalogaj zagolica nepce a prorade svi receptori .To je ljubav na prvi zalogaj.Ukus koji će zadovoljiti i ona svilena nepca.  

Ovo je izazov kome je teško odoleti...




Sastojci :

500g brašna
200g putera
prstohvat soli
100g šećera
2 žumanceta
20g svežeg kvasca
100ml vode
Rendana korica limuna
2 umućena belanceta za premaz razvijenog testa
2 kašike kristal šećera za posipanje

Način pripreme:

Kvasac staviti u mlaku vodu.Ddodati kašiku šećera,kašiku brašna,promešati i ostaviti da nadođe.
U činiju staviti polovinu brašna, dodati so,šećer,žumanca,rendanu koricu limuna.Sjediniti pa dodati nadošao kvasac.Polako dodati preostalo brašno,zamesiti fino glatko testo .Testo  prekriti prijanjajućom folijom i ostavit 4.sata u frižider da  se testo fino ohladi.
Belanaca sa malo soli umutiti u čvrsto šne.
Ohlađeno testo premesiti i razviti u veliki krug.
Premazati umućenim belancima i  posuti sa kristal šećerom.
Krug iseći na 32.manja trougla.Na širi deo trougla staviti fil po želji.Uviti kiflicu.U tepsiju staviti pek papir i složiti kiflice.

Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 20minuta.Prijatno. 




Коментари

Популарни постови