KIFLICE
Ništa lepše nego sa porodicom i prijateljima uživati
u kiflicama.
Testo za ove kiflice je vrlo jednostavno za
pripremu. Pogodno je za pripremu raznih oblika .
Jedinstvene arome,meke mirisne.
Može s filom sa orasima,lešnikom,bademom,kremom
džemom.
A može fil sa gustim karamel sosom u koji se doda nekolika zrnaca krupne morske soli.E to je taj osećaj kad prvi zalogaj zagolica nepce a prorade svi receptori .To je ljubav na prvi zalogaj.Ukus koji će zadovoljiti i ona svilena nepca.
Ovo je izazov kome je teško odoleti...
Sastojci :
500g brašna
200g putera
prstohvat soli
100g šećera
2 žumanceta
20g svežeg kvasca
100ml vode
Rendana korica limuna
2 umućena belanceta za premaz razvijenog testa
2 kašike kristal šećera za posipanje
Način pripreme:
Kvasac staviti u mlaku vodu.Ddodati kašiku
šećera,kašiku brašna,promešati i ostaviti da nadođe.
U činiju staviti polovinu brašna, dodati
so,šećer,žumanca,rendanu koricu limuna.Sjediniti pa dodati nadošao kvasac.Polako dodati preostalo brašno,zamesiti fino glatko testo .Testo prekriti prijanjajućom folijom i ostavit 4.sata
u frižider da se testo fino ohladi.
Belanaca sa malo soli umutiti u čvrsto šne.
Ohlađeno testo premesiti i razviti u veliki krug.
Premazati umućenim belancima i posuti sa kristal šećerom.
Krug iseći na 32.manja trougla.Na širi deo trougla
staviti fil po želji.Uviti kiflicu.U tepsiju staviti pek papir i složiti
kiflice.
Коментари