TULUMBE




Sastojci:
250 ml vode
250ml mleka
100ml ulja
250 gr brašna
1 kašika šećera
5 jaja
Prstohvat soli

Za preliv:
500 gr šećera
400ml vode
1 limun isečen na kolutove
vanilin šećer po ukusu
500 ml ulja za prženje

Priprema preliva: Šećer i vodu staviti u šerpu, iseći limun i kuvati 15 minuta. Ohladiti preliv.

Priprema tulumbi: Vodu i mleko staviti u šerpu dodati ulje, so, kašiku šećera i staviti na ringlu. Kad provri, skloniti sa šporeta i dodati brašno. Vratiti na ringlu i mešati sve vreme 3 minuta. Prohladiti skuvano testo.
U prohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i energično mešati. Špric za tulumbe namazati sa uljem pa napuniti sa smesom. Ulje sipati u manju šerpu i zagrejati. U zagrejano ulje iz šprica istiskati testo dužine oko 8 cm. Pržiti dok ne postanu fino rumene. Zatim pržene tulumbe spuštati u ohladjeni preliv. Ostaviti da tulumbe upiju šerbe i da se ohlade. Prijatno!

Коментари

Популарни постови