TULUMBE
Sastojci:
250 ml
vode
250ml
mleka
100ml
ulja
250 gr
brašna
1 kašika
šećera
5 jaja
Prstohvat
soli
Za preliv:
500 gr
šećera
400ml
vode
1 limun
isečen na kolutove
vanilin
šećer po ukusu
500 ml
ulja za prženje
Priprema preliva: Šećer i
vodu staviti u šerpu, iseći limun i kuvati 15 minuta. Ohladiti preliv.
Priprema tulumbi: Vodu i
mleko staviti u šerpu dodati ulje, so, kašiku šećera i staviti na ringlu. Kad
provri, skloniti sa šporeta i dodati brašno. Vratiti na ringlu i mešati sve
vreme 3 minuta. Prohladiti skuvano testo.
U prohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje
i energično mešati. Špric za tulumbe namazati sa uljem pa napuniti sa smesom.
Ulje sipati u manju šerpu i zagrejati. U zagrejano ulje iz šprica istiskati testo
dužine oko 8 cm. Pržiti dok ne postanu fino rumene. Zatim pržene tulumbe
spuštati u ohladjeni preliv. Ostaviti da tulumbe upiju šerbe i da se ohlade.
Prijatno!
Коментари