RUŽICE OD JABUKA


Mirisna zimska idila, harmonija mirisa, eksplozija ukusa u mojoj kuhinji. Vrlo jednostavan brz i praktičan recept.





Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
5 kašika šećera
cimeta i mleveni anis po ukusu
2 kesice vanilin šećera
sok od 1 limuna
2 crvene jabuke
2 zelene jabuke

Način pripreme:

Jabuke očistiti i iseći na što tanje kriškice Staviti u posudu, preliti vodom i dodati sok od jednog limuna i kesicu vanilin šećera. Kad počne da vri skloniti sa ringle i procediti Ocediti jabuke i ostaviti na čistu kuhinjsku krpu da se osuše i ohlade (15-tak minuta).
U posudi pomešati izmešati tri kašike šećera, kesicu vanil-šećera, na vrh kašičice cimeta i mlevenog anisa. Rernu uključiti na 200°C.
Lisnato testo razvući u pravougaonik, premazati džemom od kajsija ili jabuka posuti mešavinom šećera i cimeta i seći trakice širine 2 cm. Na jednu dužnu stranu poređati krišle jabuke jednu crvenu jednu zelenu i pažljivo umotati, tako da kriške jabuke izgledaju kao latice ruže. Ružice ređati u modle za mafine.


Peći na 200°C oko 30 minuta. Još vruće ružice blago posutu šećerom u prahu.Prijatno.


Коментари

Популарни постови