PRINCES KROFNE
Odlučila sam da napravim, mini krofnice, savršeno fino pufnasto testo, neutralnog ukusa punjeno poslastičarskom kremom.
Testo:
200ml vode
100ml ulja
150g brašna
1 kesica praška za pecivo
prstohvat soli
4 jaja
Priprema: U šerpu staviti so, vodu i
ulje. Kad provri ,dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Skloniti sa
ringle i ohladiti. U ohlađeno dodati jedno po jedno jaje. Umutiti mikserom i
izmešati da se sve sjedini. Smesu staviti u kalup za tulumbe i istisnuti male
loptice na pek papir ali udaljene jedne od drugih. Peći na 200°C 25min. Gotove
krofnice ohladiti.
Sastojci za poslastičarski
krem:
500 ml mleka
srž vanilie u šipci ili 2
kesice vanilin šećera
4 žumanca
150 g šećera
50 g brašna
ako želite čvršći krem kao na fotografiji
potreban je 1 list želatina
Priprema:
Mleko i vanilin šećer staviti da se kuva . U većoj činiji umutiti žumanca sa
šećerom,dodati brašno i fino sjediniti. U umućena žumanca lagamo sipati vruće
mleko i sve vreme mutiti da se fino sjedini.Zatim umućena žumanca sa mlekom
vratiti u posudu u kojoj se kuvalo mleko i kuvati na laganoj vatri dok se ne
zgusne. Sve vreme kuvanja mešati. Skuvani krem prekriti sa prijanjajućom
folijom i ostaviti da se ohladi. Ako želite gušći krem, dodati otopljeni list
želatina i sve umutiti mikserom. Krem sipati u kese ili u veći špric. Pečeno
ohladjene krofnice preseći na pola i nafilovati sa kemom. Poklopiti gornjom
polovinom krofnice. Blago posuti šećerom u prahu. Prijatno.
Коментари