PRINCES KROFNE

Odlučila sam da napravim, mini krofnice, savršeno fino pufnasto testo, neutralnog ukusa punjeno poslastičarskom kremom. 

Testo:
200ml vode
100ml ulja 
150g brašna 

1 kesica praška za pecivo
prstohvat soli
4 jaja

Priprema: U šerpu staviti so, vodu i ulje. Kad provri ,dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Skloniti sa ringle i ohladiti. U ohlađeno dodati jedno po jedno jaje. Umutiti mikserom i izmešati da se sve sjedini. Smesu staviti u kalup za tulumbe i istisnuti male loptice na pek papir ali udaljene jedne od drugih. Peći na 200°C 25min. Gotove krofnice ohladiti.


Sastojci za poslastičarski krem: 

500 ml mleka
srž vanilie u šipci ili 2 kesice vanilin šećera

4 žumanca
150 g šećera
50 g brašna
ako želite čvršći krem kao na fotografiji
potreban je 1 list želatina

Priprema:
Mleko i vanilin šećer staviti da se kuva . U većoj činiji umutiti žumanca sa šećerom,dodati brašno i fino sjediniti. U umućena žumanca lagamo sipati vruće mleko i sve vreme mutiti da se fino sjedini.Zatim umućena žumanca sa mlekom vratiti u posudu u kojoj se kuvalo mleko i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Sve vreme kuvanja mešati. Skuvani krem prekriti sa prijanjajućom folijom i ostaviti da se ohladi. Ako želite gušći krem, dodati otopljeni list želatina i sve umutiti mikserom. Krem sipati u kese ili u veći špric. Pečeno ohladjene krofnice preseći na pola i nafilovati sa kemom. Poklopiti gornjom polovinom krofnice. Blago posuti šećerom u prahu. Prijatno.



Коментари

Популарни постови