LISNATE KIFLE
Lisnate kifle hrskave, unutra meke,
vazdušaste, neverovatno, slične i ukusne kao kroasan kifle iz pekare. Neutralno
testo, fine strukture, koje se može napuniti sa slanim ili slatkim filom. Ovo
je recept iz mamine stare sveske. Mere su bile na kašiku ali sam ja to sve
precizno i tačno  izmerila.
Potrebni sastojci:
200g kisele pavlake 
300ml mleka 
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kašika suvog kvasca 
1 žumance
700g brašna 
1 belance za premaz 
100g zamrznutog putera
Način pripreme:

 U veću posudu staviti, polovinu
brašna dodati so, šećer, suvi kvasac, žumanc
U veću posudu staviti, polovinu
brašna dodati so, šećer, suvi kvasac, žumanc
Savet: Po želji pečene lisnate kifle premazati puterom.


Коментари