LISNATE KIFLE

Lisnate kifle hrskave, unutra meke, vazdušaste, neverovatno, slične i ukusne kao kroasan kifle iz pekare. Neutralno testo, fine strukture, koje se može napuniti sa slanim ili slatkim filom. Ovo je recept iz mamine stare sveske. Mere su bile na kašiku ali sam ja to sve precizno i tačno  izmerila.
Potrebni sastojci:
200g kisele pavlake 
300ml mleka 
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kašika suvog kvasca 
1 žumance
700g brašna 
1 belance za premaz 
100g zamrznutog putera

Način pripreme:
U veću posudu staviti, polovinu brašna dodati so, šećer, suvi kvasac, žumance pavlaku i sa mlakim mlekom zamesiti testo uz dodatak preostalog brašna. Testo je malo tvrđe ali tako i treba da bude. Ostaviti testo da nadođe. Nadošo testo premeseti pa podeliti na 5 loptica. Svaku lopticu posebno razviti da budu okrugle i velicine  većeg tanjira. Na sve  četiri razvijene jufke, narendati zamrznut puter. Razvijene jufke složiti  jednu na drugu. Na poslednju petu jufku se ne stavlja puter. Sad svih pet razvijenih jufki polako oklagijom razviti u veliki tanji krug koji treba preseć na 4 dela. Svaki deo iseći na 4 manja dela i uviti. Kifle složiti u tepsiju na pek papir. premazati neumućenim belancetom.Tepsiju s kiflama staviti u hladnu rernu. Uključiti rernu na 200°C i peći 30 minuta. Prijatno.

Savet: Po želji pečene lisnate kifle premazati puterom.





Коментари

Популарни постови