KROMPIRUŠA




Potrebni sastojci:
600 g brašna
250 ml mlake vode
1 kašika soli
50 ml ulja
4 kašičice ulja (za premazivanje jufki)
Potrebni sastojci za fil:
1 kg sitnije seckanih krompira 
1glavica sitno seckanog  crnog luka
1 kašičica soli
1kašičica belog mlevenog bibera 
Priprema kora:
U veću posudu staviti polovinu brašna. Dodati so ulje pa sa mlakom vodom zamesiti testo uz dodatak preostalog brašna. Testo odmah podeliti na četiri jufčice. Svaku jufcicu namazati sa kašičicom ulja i ostaviti da se odmara 20 minuta. 
Način pripreme kora:
Kad se testo odmorilo razviti svaku jufku. Na ivicu jufke staviti fil od krompira i uz pomoć stoljnajaka uviti jufke, Složiti u tepsiju. Staviti u rernu na 275°C i peći 20minuta.
Preliv za pitu:
200 ml vode 2 kašike ulja i pola kašičice soli staviti da provri. Pitu izvaditi iz rerne i preliti sa prokuvanim prelivom vratiti u rernu na 5 minuta da pita fino upije preliv. Prijatno.

Коментари

Популарни постови