Krafini

Krafini 
Kroasan i mafin  zajedno u jednom kolaču.Popularni krafin.Lisnati hrskavi slojevi testa koji mirišu na puter sa finim punjenjem.



Potrebni sastojci za testo 


210 ml vode
10g suvog kvasca
75 g šećera
75g istopljenog putera
1/2 kašičica soli
450 g brašna
Za premazivanje razvijenog krafina
125 g omekšalog putera


Za filovanje rolatica


džem malina i liofilizovana malina
džem kajsija suvo groždje i orasi 


Način pripreme



Polovinu brašna staviti u vanglu dodati ,kvasac puter šećer so promešati dodati vodu pa uz dodatak preostalog brašna
Zamesiti testo ostaviti da nadodje
Nadošlo testo podeliti na 12 istih manjih loptica
Loptice ostaviti da nadodju Nadosle loptice razviti elipsasto i tanko svaku lopticu premazati sa puterom i staviti duž celo širine i dužine dđem po ukusu uviti u mali dugački rolat.
Rolat preseci po dužini i uviti u krug.
Uvijene krafine složiti u kalup za mafine Peći na 200stepeni 20 minuta Topl ekrafine posuti šećerom u prahu


Коментари

Популарни постови