Gazelini roščići
Danas u mojoj kuhinji jedan divni recept iz Marokanske kuhinje ♥ Gazelini roščići kolačići u obliku polumesaca punjeni filom od badema ili urmi u testo se stavlja ružina vodica ili vodica cvetta narandže.
. Sastojci:
400g brašna
100g mlevenih blanširanih
badema
150g putera
1kašika vaniin šećera
2kašike ružine vodice
1jaje
prstohvat soli
Fil:
100 blanširanih mlevenih
badema
100g šećera
50g putera
cimet po ukusu
2kašike ružine vodice
Priprema fila:
Bademe pomešati sa šećerom
puterom i malo cimeta. Dodati ružinu vodicu i sjediniti u gustu smesu.
Priprema
testa:
Puter sobne temperature, umutiti sa šećerom,
vanilin šećerom i jajetom. Mututi da se dobije penasta masa. Dodati vanilin
šećer i ružinu vodicu. Dodati mlevene bademe i preostalo brašno. Umesiti fino
glatko testo. Testo ostaviti da se ohladi u frižideru najmanje 2 sata. Razviti
tanko testo i iseći na krugove. Na donji krug staviti malo fila od badema, pa
prekriti drugim krugom. Sa čašom ili manjom metalnom modlom iseći po 4 mala
polumeseca. Tako uraditi sa preostalim testom. Isečene polumesece složiti na
pek papir peći na 150°C 20minuta. Paziti na ne izgore Gazelini roščići treba da
budu beli Vruće pečene roščiće uvaljati u prah. Fil za roščiće može biti i sa
urmama.
Коментари