DOMAĆA PITA SA SIROM

Potrebni sastojci: 
1 kg brašna
2 kašike soli
50 ml ulja
500 ml mlake vode
oko 100 g brašna za razvijanje jufki

Za premazivanje jufki: 125 g otopljenog putera

Za fil:
2 jaja
1kg mladog sira 

Priprema:
U veću posudu staviti polovinu brašna. Dodati so, ulje i sve to zamesiti mlakom vodom. Lagano dodati i preostalo brašno pa umesiti fino i glatko testo. Testo odmah podeliti na četiri manje loptice, svaku lopticu posuti sa malo brašna i ostaviti da se malo odmore 20 minuta. Kad su se loptice odmorile, na pobrašnjenu radnu površinu sipati malo brašna, pa svaku jufku razviti posebno u krug obima 20 cm. Svaku jufku premazati sa puterom i svaku jufku pokriti sa pvc folijom i ostaviti u frižider 1 h. Dok se jufke hlade pripremiti fil. Sir izgnječiti, posoliti po ukusu, dodati umućena jaja i promešati. Zatim razviti jufku tanko pa uz samu ivice jufke stavljati fil uviti i prilikom motanja malo uvrnuti Sloziti u tepsij premazati sa puterom. Peći na 275°C 25 minuta. Prijatno!




Коментари

Популарни постови