Pogačice sa kikirikijem

                         Pogačice sa kikirikijem 

Ako volite kikiriki ,ovo je pravi recept. Eksplozija ukusa harmonija mirisa sve to u jednoj pogačici.

POTREBNI SASTOJCI ZA TESTO

1.050.gr mekog brašna tip 400
2 supene kašika suvog kvasca
500 ml mlakog mleka
3 kašike kisele pavlake
3kašike jogurta
1 kesica praška za pecivo
1 kašika šećera
1 kašika soli
1žumance
150 ml ulja

Potrebno još
oko 50gr brašna za ravijanje jufki za pogačice

Za premazivanje razvijenih jufki
200gr omekšalog putera

Za posipanje razviijenih jufki
200gr pečenog slanog krupnije mlevenog  kikirikija

Za premazivanje ne pečenih pogačica
1 neumućeno belance

Za posipanje pogačica
susam po ukusu

U veću činiju staviti polovinu brašna.Napraviti udubljenje, pa u udubljenje staviti suvi kvasac šećer, so, prašak za pecivo, kvasac,jogurt,žumance , kiselu pavlaku i ulje. Sve zamesiti sa mlakim mlekom, uz postepeno dodavanje preostalog brašno.Umesiti fino glatko testo. Testo ostaviti 45 minuta da nadođe.Nadošlo testo premesiti i podeliti na 8 istih loptica.Loptice ostavit na pobrašnavljenu radnu površinu, 15 minuta da nadodju
Staviti malo brašna na radnu površinu pa razviti prvu lopticu u pravaugaoni oblik .Razvijenu jufku premazati sa omekšalim puterom i posuti je sa krupnije mlevenim kikirikijem .Zatim razviti drugu lopticu pa je staviti na prvu, premazati je otopljenim puterom i posuti sa kikirikijem .Tako uraditi sa preostalih 5 loptica , Poslednja 8 razvijena loptica se ne premazuje sa puterom i kikirikijem.Tako pripremljene i naslagane jufke blago pritisnuti oklafijom i lepo oblikovati prevaugaonik,Premazati sa ne umućenim belancetom,posuti sa susamom,pa iseći na veće ili manje kocke po želji.Složiti na tepsiju koja je obložena pek papirom. Peći u zagrejanoj rerni, 25. minuta na 200.stepeni .Prijatno.


Коментари

Популарни постови