Komisbrot

KOMISBROT 

Komisbrot je kolač koji se pravi od belanaca sa dosta orašastih plodava i suvog voća .
U mojoj kuhinji rado vidjen. Tako da moja kuhinja često zamiriše na praznike.
Poslužim ga  svežim voćem i belim vinom. Volim da pravim ovaj kolač, jer nemoram da se pridržavam recepta, koje  orašaste  plodova i suve  voća, da stavim. Kod mene uvek malo  drugačiji .jer stavim voće i orašaste plodove koje imam u kući.Veoma lak za pripremu. Prava harmonija mirisa i eksplozija ukusa. Upustite se u pripremu ovog magičnog kolača.


Potrebni sastojci: 
8belanaca 
200gr.šećera u prahu
1kesica vanilin šećera
80gr putera
120gr oštrog brašna
sok i kora jednog limuna
50gr oraha
100gr suvog grozđa
100gr suvih šljiva
50gr suvih smokvi
50gr pečenih lešnika
50gr blanširanih badema
30gr kandirane papaje


Način pripreme:
Limun oprati izrendati koricu i iscediti sok. Kandiranu papaju,suve šljive, suve smokve, orah lešnik badem. Dodati suvo grozđe i sve pomešati sa brašnom. U mix posudi umutiti belanaca u čvrsto šne dodavajući polako šećer u prahu i vanilin šećer. Dodati limunov sok i limunovu koricu. Polako sa varjačom promešati da belanca nepadu pa dodati omekšali puter .Sad dodati suvo voće i orašste plodove koji su pomešani sa brašnom. Pek papir staviti u posudu i sipati umućenu smesu. Peći na 180°C 40minuta, potom smanjiti temperaturu rerne na 160°C i peći još 5 minuta. Pečen komisbrot ostaviti da se prohladi u plehu pa prohladjen izvaditi na rešetku da se ohladi. Servirati isečen na kriške ili kocke. Prijatno.


Постави коментар

Популарни постови