Gulaš u bundevi
GULAŠ U BUNDEVI
Nesvakidašnji ručak, kraljica jeseni u novom izdanju.
Gulaš izuzetnog ukusa serviran u bundevi, uživaćete u svakom zalogaju.
Ako se i Vi odlučite za bundevu kao prilog izvolite recept.
2 manje bundeve, oprati preseći po dužini i očistiti od semena, bundeve izdubiti očišćene polutke bundeve peću u rerni na 200°C 20minuta.
800gr junećeg mesa najbolje od vrata
3glavice crnog luka
2češnja belog luka
1šargarepa
1ljuta sveža papričica
pola kašičice soli
mleveni biber po ukusu
suvi biljni začin po ukusu
1kašičica začinjske paprike
hladna voda
Luk sitno iseckati ,dodati ljutu svezu papriku, šargarepu i dinstati na laganoj vatri na ulju.
Zatim dodati meso i dinstati 15 minuta.
Dodati so, biber, suvi biljni začin, začinsku slatku i ljutu papriku.Sve izmesati i sipati 2l hladne vode u šerpu. Krčkati na laganoj vatri oko 2h. Pri samom kraju dodati seckani beli luk.
Prilog:
Makarone
Pire krompir ili palenta.
Коментари