Ferrero kugle

Jedan jednostavan a veoma ukusan desert. Lak za pripremu sa sastojcima koje uvek imamo u kući. Brzo, fino, jednostavno. Lako se  pravi nemože da neuspe potrebno je samo malo volje i truda. Još ako udružite snage sa ukućanima, eto deserta za sat vremena. Ja volim da sam sama u kuhinji, ali ponekad zaposlim i muža i sina. Dok ja skuvam kafu, lešnik je iseckan, krem na stolu čeka, a napolitanke već izdrobljene. Moj zadatak je da nađem poslužavnik na kom ću ohladiti napravljene  kugle jer mama ipak zna najbolje ♥. Čarolija u kuhinji može da počne. 1,2,3 Idemo u društvu je zabavnije.


Potrebni sastojci:

200g napolitanki sa ukusom lešnika
200g krem namaza
200g seckanih lešnika

Za ukrašavanje kugli:
200 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
50 g iseckanih lešnika

Način pripreme:
U posudu staviti krem namaz, dodati seckani  lešnik i izdrobljene napolitanke. Sve sjediniti pa oblikovati kugle. Oblikovane kugle staviti u na poslužavnik na  pek papir i ostaviti 30 minuta u frižider da se ohlade. Čokoladu otopiti na pari, skloniti sa ringle, dodati ulje i prohladiti.
U prohlađenu čokoladu umukati kugle pa ih staviti na pek papir na poslužavnik. Posuti sa seckanim lešnikom i ostaviti da se čokolada stegne. Kad se čokolada stegle kugle, složiti u korpice za kolače i poslužiti uz kafu ili čaj. Prijatno.

Коментари

Популарни постови