Punjena mesna vekna
Ja volim da eksperimentišem u kuhinji ideju sam videla na internetu .
Malo sam recept prilagodila ukusima mojih ukućana .
POTREBNI SASTOJCI ZA PUNJEJE VEKNE
100 g mocarele
100 g trapista
200 g krem sira
100 g dimljene junetine
4 jaja
POTREBNI SASTOJCI ZA MESNU VEKNU
500 g mlevene junetine
1 jaje
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice mlevenog bibera
1/2 kašičice seckanog peršuna
1/2 kašičice suvog biljnog začina
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 kašika vode
1 kašika ulja
2 kašike hlebnih mrvica - prezli
Način pripreme
U veću činiju staviti mleveno meso, dodati so, biber, seckani peršun, suvi začin, ulje, vodu, seckani beli luk, seckani crni luk, dodati prezle i sve fino sjediniti. Četvrtasti pleh obložiti sa aluminijumskom folijom, pa mleveno meso staviti u pleh kao na slici.
Na mleveno meso složiti na dno i na ivice posude dimljenu junetinu. Na dimljenu junetinu staviti krem sir.
Na krem sir i okolo posude složiti sečenu mocarelu i trapist. Na složeni sir dodati jaja i posoliti ih po ukusu
Staviti u rernu i peći na 180 stepeni 70 minuta.
Veknu izvaditi iz posude u kojoj se pekla prohladiti i iseći na parčad.
Iseći na prst širine.
Poslužiti uz ajvar ili neku sezonsku salatu. Prijatno
Malo sam recept prilagodila ukusima mojih ukućana .
POTREBNI SASTOJCI ZA PUNJEJE VEKNE
100 g mocarele
100 g trapista
200 g krem sira
100 g dimljene junetine
4 jaja
POTREBNI SASTOJCI ZA MESNU VEKNU
500 g mlevene junetine
1 jaje
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice mlevenog bibera
1/2 kašičice seckanog peršuna
1/2 kašičice suvog biljnog začina
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 kašika vode
1 kašika ulja
2 kašike hlebnih mrvica - prezli
Način pripreme
U veću činiju staviti mleveno meso, dodati so, biber, seckani peršun, suvi začin, ulje, vodu, seckani beli luk, seckani crni luk, dodati prezle i sve fino sjediniti. Četvrtasti pleh obložiti sa aluminijumskom folijom, pa mleveno meso staviti u pleh kao na slici.
Na mleveno meso složiti na dno i na ivice posude dimljenu junetinu. Na dimljenu junetinu staviti krem sir.
Na krem sir i okolo posude složiti sečenu mocarelu i trapist. Na složeni sir dodati jaja i posoliti ih po ukusu
Staviti u rernu i peći na 180 stepeni 70 minuta.
Veknu izvaditi iz posude u kojoj se pekla prohladiti i iseći na parčad.
Iseći na prst širine.
Poslužiti uz ajvar ili neku sezonsku salatu. Prijatno
Коментари