среда, 08. фебруар 2017.

Punjena mesna vekna

           Ja volim da eksperimentišem u kuhinji ideju sam videla na internetu .
           Malo sam recept prilagodila ukusima mojih ukućana .
                           
 
POTREBNI SASTOJCI ZA PUNJEJE VEKNE  
                                 
100 g mocarele 
100 g trapista 
200 g krem sira
100 g dimljene junetine 
4 jaja   

POTREBNI SASTOJCI ZA MESNU VEKNU  
 500 g mlevene junetine 
1 jaje
 1/2 kašičice soli 
1/2 kašičice mlevenog bibera
 1/2 kašičice seckanog peršuna
 1/2 kašičice suvog biljnog začina
 1 glavica crnog luka 
3 čena belog luka 
1 kašika vode 
1 kašika ulja 
2 kašike hlebnih mrvica - prezli





Način pripreme

 U veću činiju staviti mleveno meso, dodati so, biber, seckani peršun, suvi začin, ulje, vodu, seckani beli luk, seckani crni luk, dodati prezle i sve fino sjediniti.  Četvrtasti pleh obložiti sa aluminijumskom folijom, pa mleveno meso staviti u pleh kao na slici.





 Na mleveno meso složiti na dno i na ivice posude dimljenu junetinu.  Na dimljenu junetinu staviti krem sir.  


 Na krem sir i okolo posude složiti sečenu mocarelu i trapist.  Na složeni sir dodati jaja i posoliti ih po ukusu 


Staviti u rernu i peći na 180 stepeni 70 minuta.  


 Veknu izvaditi iz posude u kojoj se pekla prohladiti i iseći na parčad. 

 

Iseći na prst širine. 
 Poslužiti uz ajvar ili neku sezonsku salatu. Prijatno 






Постави коментар