уторак, 14. фебруар 2017.

Heljdovnica i heljdopita

                       Heljdovnica - heljdopita sprema se veoma lako i brzo
                 


Za palačinke:

3 komada  jaja
2 kašike ulja 
150 gr brašna od heljde 
300 gr pšeničnog belog brašna 
500ml vode 
1 kašičica soli

Za fil:

300 gr mladog sira
100gr mladog kajmaka 
2 jaja
pola kašičice soli 

Priprema testa za palačinke 
Jajo so i ulje umutiti.
Dodati polovinu vodu i heljdino brašno .
promešati dodati belo brašno i preostalu vodu 
Umutiti fino da nema grudvica .
Na zagrejanom tiganju ispeći palačinke 
.
Priprema fila 

Mladi sir izgnječiti dodati kajmak i promešati 
Dodati so i umućena jaja . 
Tepsiju podmazati pa staviti jednu palačinku i 2 kašike fila .
Tako uraditi sa preostalim palačinkama i filom .
Poslednju palačinku premazat sa jednom kašikom fila . 
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta .Prijatno
    
Постави коментар