Heljdovnica i heljdopita

           PITA SA HELJDOM
               

Za palačinke:
3 komada  jaja
2 kašike ulja 
150gr brašna od heljde 
300gr pšeničnog belog brašna 
500ml vode 
1 kašičica soli
Za fil:
300 gr mladog sira
100gr mladog kajmaka 
2 jaja
pola kašičice soli 
Priprema testa za palačinke
Jajo so i ulje umutiti. Dodati polovinu vodu i heljdino brašno. promešati dodati belo brašno i preostalu vodu. Umutiti fino da nema grudvica. Na zagrejanom tiganju ispeći palačinke.
Priprema fila: 
Mladi sir izgnječiti dodati kajmak i promešati 
Dodati so i umućena jaja . 
Tepsiju podmazati pa staviti jednu palačinku i 2 kašike fila .
Tako uraditi sa preostalim palačinkama i filom .
Poslednju palačinku premazat sa jednom kašikom fila . 
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 30 minuta. Prijatno.





Постави коментар

Популарни постови