Heljdovnica i heljdopita
PITA SA HELJDOM
Za palačinke:
3 komada
jaja
150gr
brašna od heljde
300gr
pšeničnog belog brašna
500ml
vode
1
kašičica soli
Za fil:
300
gr mladog sira
100gr
mladog kajmaka
2
jaja
pola
kašičice soli
Priprema testa za palačinke:
Jajo so i ulje umutiti. Dodati polovinu vodu i heljdino brašno. promešati
dodati belo brašno i preostalu vodu. Umutiti fino da nema grudvica. Na zagrejanom
tiganju ispeći palačinke.
Priprema fila:
Priprema fila:
Mladi
sir izgnječiti dodati kajmak i promešati
Dodati
so i umućena jaja .
Tepsiju
podmazati pa staviti jednu palačinku i 2 kašike fila .
Tako
uraditi sa preostalim palačinkama i filom .
Poslednju
palačinku premazat sa jednom kašikom fila .
Peći
u zagrejanoj rerni na 200°C 30 minuta. Prijatno.
Коментари