Kuglof štrudla sa čokoladom

Harmonija ukusa koja zagolica nepce i probudi maštu kada počne da deluje eksplozija ukusa
predivna čokoladna štrudla

POTREBNI SASTOJCI ZA TESTO

120ml mlakog mleka
80gr šećera
1 kesica vanilin šećera
1kesica suvog kvasca
2 jaja
1 žumance
malo soli
100gr otopljenog putera
500gr brašna

POTREBNI SASTOJCI ZA FIL

90gr čokolade
100gr putera
40gr kakao praha
1 kesica vanilin šećera sa dodatkom ruma
malo soli

POTREBNI SASTOJCI ZA POSIPANJE NEPEČENE ŠTRUDLE

50gr putera
3 kesice vanilin šećera sa dodatkom  cimeta
80gr brašna

Način pripreme testa

U veću miks posudu staviti polovinu brašna .
Dodatikvasac, šećer,vanilin šećer,jaja,žumance,
so i omekšali puter .Lagano sa mlakim mlekom
zamesiti fino glatko testo .Dodati preostalo brašno.
Drugu manju miks posudu namazati sa uljem pa staviti
testo a nadodje ,
Dok testo nadolazi pripremiti fil.
Čokoladu ,puter otopiti na pari i prohladiti .
Dodati malo soli i vanilin šećer sa dodatkom cimeta.
Nadošlo testo podeliti na 4 loptice.
Svaku lopticu razviti u pravaugaonik i namazati sa filom .
Namazani pravaugaonik uviti u rolat.
Spajati po dva rolata i složiti u kalup za kuglof .
Složenu štrudlu premazati sa neumućenim belancetom
.
PRIPREMA SASTOJAKA ZA POSPANJE  NEPPEČENE ŠTRUDLE

Brašno,vanilin šećera sa dodatkom  cimeta pomešati pa u to dodati puter isečen na listiće .Sjediniti da se dobiju mrvice .
Nepečenu štrudlu posuti sa pripremljenom smesom i ostaviti 60 minuta da nadodje .
Peći u rerni na 200 stepeni 10minuta , zatim smnanjiti temperaturu rerne na 160 stepeni štrudlu pokriti sa pek papirom i peći još  60 minuta .Prijatno


NAPOMENA  kAKO MOJI VOLI BAŠ DOSTA FILA U ŠTRUDLI JA NISAM IMALA DOVOLJNO ČOKOLADNOG PA SAM ČETVRTU ROLNICU NAFILOVALA ĐŽEMOM OD JABUKA I KRUŠAKA SLEDECI PUT KADA BUDEM PRAVILA ŠTRUDLU STAVICU FIL DUPLU MERU  
Постави коментар

Популарни постови