понедељак, 30. јануар 2017.

Gulaš u korpici


SASTOJCI ZA PRIPREMU KORPICA 

250 ml mlakog mleka
pola kockice kvasca (25 gr)
½ kašike šećera
1 kašičica soli
100 ml ulja
1 žumance
500 gr brašna t400
belance za premazivanje korpice
Priprema:

Sve sastojke staviti u vanglu i umesiti sa mlakim mlekom u fino i glatko testo 
Ostavimo testo da nadodje.
Kada je testo naraslo, razvijemo ga i sečemo na tanke tračice.

Spajati spiralno po dve tračice. Činiju obložiti alu folijom, a svu foliju premazati sa uljem. Na činijicu stavljati spiralno uvijene tračice. Tračice se moraju gusto redjati, kako ne bi procurio gulaš.

Gotovu korpicu premazati belancetom. Peći korpice na 200°C 20 minuta a ako volite rumenije, onda peći 25 minuta.




SASTOJCI ZA PRIPREMU GULAŠA
1 kg junetine od vrata
5 glavica crvenog luka
2 češnja belog luka (dodati pri kraju kuvanja gulaša)
1 šargarepa
1 ljuta sveža paprika
so, biber, vegeta po ukusu
1 kašičica slatke crvene paprike
½ kašičice ljute paprike
voda
Priprema:

Luk sitno iseckati, dodati ljutu svežu papriku, šargarepu, pa dinstati sve na laganoj vatri na ulju.
Dodati meso isečeno na kocke i dinstati još 15 minuta.
Dodati so, biber, vegetu, alevu slatku i ljutu papriku. Sve dobro izmešati i naliti vodom.
Krčkati na laganoj vatri oko 2 h.
Pri samom kraju, dodati seckani beli luk.
Servirate gulaš u pečene korpice, a kao prilog gulašu, možete poslužiti makarone, krompir pire ili palentu.

Prijatno!

Постави коментар