субота, 28. јануар 2017.

Domaći hleb

Potrebni sastojci za pripremu domaćeg hleba
-1 kg mekog brašna tip 400
-500ml mlake vode
-5 kašika ulja
-50gr svežeg kvasca
-1 kašika soli
Način pripreme
U veću miks posudu staviti polovinu brašna ,
dodati izmrvljen kvasac,so,ulje.
Sa mlakom vodom zamesiti fino glatko testo,
uz dodatak preostalog brašna .
Ostavit testo da nadosje 30minuta.
Nadošlo testo premesiti ako treba dodati
vrlo malo brašna .
Testo stavitina pek papir i u dublju posudu .
Uz pomoć šablona za kolače posuti brašna
po hlebu ,i ostaviti da nadodje 30minuta .
Nadošli hleb pokriti sa poklopcem ,
staviti u rernu i peći 60minuta na 180stepeni ,
Skloniti poklopac i peći još 10 minuta bez poklopca .
Prijatno uz ovaj divni hleb krckave korice .


Постави коментар