недеља, 13. март 2016.

Pileća džigarica sa belim vinom

Potrebni sastojci:

  • 200gr pileće džigerice sečene 
  • 500gr šampinjona isečenih na listiće
  • 2 kašike ulja
  • 200ml neutralne pavlake za kuvanje
  • 200ml kisele pavlake 
  • kajenski biber po ukusu 
  • 1 kašike paradajz pirea
  • 1 kom ljuta papričica sitno seckana
  • 2 čena belog luka izgnječena
  • 250 ml belog vina
  • 1 glavica crnog luka sitno seckana
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • suvi začin po ukusu
Pileću džigericu oprati i seckati malo krupnije.Šampinjone oprati i iseće na listiće.
     U veći dublji tiganj po ogućnosti Vok iseckati glavicu crnoga luka ,dodati kašiku ulja i malo prodinstati ,dodati iseckane šampinjone i dinstati dok sva voda koju su pustili šampinjoni ne ispari.
     U drugi tiganj staviti kašiku ulja pa malo propržiti džigericu samo da promeni boju, zatim džigericu staviti u tiganj sa pečurkama dodati so,biber, suvi začin po ukusu, seckanu ljutu papričicu,i sve zajedno promešati dodati kašiku paradajz pirea sipati belo vino, krčkati na laganoj vatri 20 minuta.
     Kiselu i neutralnu pavlaku pomešati dodati u tiganj sa džigericom i šampinjonima u to dodati i dva čena izgnječenog belog luka pustit da se prokrčka još 5 minuta .gotovo jelo posuti seckanim peršunom i poslužiti uz čašu belog vina.
Prijatno.

Predlog za serviranje
Постави коментар