Mozartkugeln



Potrebni sastojci :
300 gr marcipana
-150 grkrupnije mlevenih pecenih badema 
-100 gr nutele 
-100 grmlevenih lešnika
-200 gr mlecne cokolade
100gr bele cokolade
marcipan ostavite na sobnoj temperaturi da malo omeksa a zatim dobro umesiti sa dve supene kasike prah šećera.



Podelite marcipan na dva dela, u jedan dodajte krupnije samleven peceni badem i mesati dok se masa ne ujednaci drugi deo ostaviti bez dodataka
peceni mleveni lesnik i nutelu sjediniti i napravite kuglice ostaviti ih 10min u frizider pa preko oblikovanih kuglica od lesnika i nutele dodajte smesu od marcipana i BADEMA pa staviti u frizider na 10 minuta zatim preko ova dva sloja staviti smesu od marcipana i oblikovati kuglicuostaviti 10 min u frizider

kuglice prelite istopljenom čokoladom i ostavite ih da se stegnu.
Постави коментар

Популарни постови