петак, 20. септембар 2013.

Masna Pogača

-

 Potrebni sastojci:

1 kg brašna
50 g svežeg kvasca
100 ml mleka
400 ml mlake vode
250 g putera
5 jaja
1 kašičica krupne morske soli            
- Priprema: 

50 g kvasca, prstohvat šećera, 3 supene kašike brašna dobro izmešati, u to dodati 100 ml mlakog mleka i pustiti da nadođe. 1 kg brašna, 4 jaja, 1 žumance, 1 kašičicu soli, 5 kašika ulja, 400 ml tople vode i nadošao kvasac zamesiti u glatko testo srednje mekoće i pustiti da nadođe jedan sat.
Posle toga premestiti i testo podeliti na četiri dela, ostaviti da sae odmara 30 minuta.
Zatim testo razviti i na njega staviti četvrtinu omekšalog putera. Razvijeno testo smotati u pismo. Tako uraditi i sa ostala tri dela testa.Sa četiri razvijena dela testa složiti jedn na drugi .  Pogaču premazati neumućenim belancetom i posuti sa krupnom morskom soli.Peći u zagrejanoj rerni na 220°C 30 minta. Prijatno.



Постави коментар