Hleb iz termo vrećice

 Dragi moji drugari,ako niste pekli hleb u kesi za pečenje mesa,povrća ,ribe u rerni krajnje je vreme.



Hleb izuzetne mekoće ,krckave korice.
Tajna je u pari u kojoj se hleb peče.Takav postupak se postiže pečenjem u zatvorenoj šerpi ili zemljanoj.posudi.
JIzvolite recept,vaše je samo da odaberete oblik koji vam se najviše dopada.
Ja sam pekla u nekoliko različitih posuda i zaista je fenomenalan kakvog god oblika bio.
Jednostavnije od ovog ne može.
Hleb pečen u termo vrećici (kesi)

Potrebni sastojci:

550 g mekog brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
375 ml mlake vode
1 termo vrećica za pečenje u rerni

Način pripreme:

U veću posudu staviti polovinu brašna. Napraviti udubljenje, pa dodati suvi kvasac, šećer i so. Sa mlakom vodom zamesiti testo uz dodatak preostalog brašna. Činiju premazati sa malo ulja, staviti testo prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti 90 minuta da odstoji na sobnoj temperaturi. Odstojalo testo uz dodatak malo brašna premestiti i oblikovati u okruglu loptu. Loptu zaseći oštrim nožem i staviti u termo vrećicu. Vrećicu zatvoriti kanapom ali nemojte kanap stezati neka ima malo otvora. U tepsiju staviti pek papir pa u tepsiju staiti upakovan hleb. Ostaviti hleb 30 minuta u vrećici da odstoji a zatim peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 220˚C. Prijatno



Hleb se vinuo u vsine,pečen u užem dubokom loncu.







Hleb pečen u četvrtasom užem kalupu.


Коментари

Популарни постови