GUACAMOLE SOS


GUACAMOLE SOS 

Biser meksičke kuhinje,divne strukture fenomenalnog kremastog ukusa,brzo se priprema,a još brže pojede.Trebalo bi ga spremiti pred samu konzumaciju,kako bi zadržao lepu zelenu boju,jer avokado brzo oksidira.
Gvakamole je verovatno najpoznatijI sos,namaz i može se jesti kao umak ili salata.
 Postoje različiti recepti a ja vam pišem, po kom sam ja receptu pravila.
Volim što kod gvakamole sosa nema mera, pa je zabava kad god ga pripremam.Kombinjuem začine i začinsko bilje,i uživamo u kombinaciji mirisa i ukusa. 



Potrebmi sastojci :

Avokado
Sok sveže ceđene limete
So po ukusu
mala glavica crnog luka
svež paradajz manji
svežeg peršuna po ukusu
beli mleveni biber po ukusu
beli  luka po ukusu 
čili papričica po ukusu
korijander po ukusu 

Način pripreme :

U posudi viljuškom izgnječiti avokado, dodati sok limete i so. Izmešati, pa dodati sitno seckan crni luk, beli luk peršun, paradajz sitnio iseckan dodati biber čili  papričicu . Sve dobro izmešati viljuškom ,probati i doterati ukus,Činiju prekriti folijom i ostavite sos da ohladi u frižideru,.Poslužiti uz tortillje,intengralne štapiće Prijatno

Коментари

Популарни постови