CROSTATA CASA ROSSA


Recept za ovaj čuveni desert dobila sam u Italiji.Tačniji u Montekatini Terme, gradiću-banji, koji se nalazi u središnjoj Italiji ,okruga Pistoja u okviru italijanske pokrajine Toskana. Ljubazni vlasnik  hotela u kom sam odsela bio je raspoložen da podeli recept.Tako je nastala Crostata Casa Rosa.Vrlo jednostavan  za pripremu a tako savršen. Ne znam, kako mi polazi za rukom ali sa putovanja se vraćam bogatija za jedan ili dva recepta. Unesite duh Italije u svojukuhinju   i napravite pravi italijanski tradicionalni deset čuvenu crostatu. Poslužite je uz kafu ili čaj.Za ukuse današnje crostate,pobrinuli su se moji drugari https://www.facebook.com/vrtlari/ .






Sastojci:

450 g oštrog  brašna
100 g  šećera

1kesica vanilin šećera
1/2 kašičice praška za pecivo
1kašika maslinovog ulja
1 jaje
1 žumance
125 g putera
400 g džema po ukusu  
1 belance za premaz zvezdica 
malo vanilin šećera za posipanje zvezdica 
Priprema:

Umutiti jaja sa  šećerom,vanilin šećerom.Dodati  ulje i puter. U činiji pomešati sve suve sastojke i sjediniti  sa puterom jajetom i žumancetom . Napraviti  loptu od testa i uviti  je u providnu foliju.
Ostaviti testo oko dva sta u frižideru, a nakon što se testo izvadi iz frižidera , podeliti  ga na dva dela.Prvi deo testa ide za podlogu  i  treba da bude veći. Rastanjite prvi deo što tanje i postavite ga u okrugao pleh. Odseći višak i izbockati  osnovu od testa viljuškom. Preko toga ravnomerno rasporediti  marmeladu.

Rastanjiti drugi deo testa i modlicom  vaditi željene oblike, koji se  poređaju preko kolača.Željene oblike premazati belancetom i blago posuti vanilinim šećerom. Crostatu peći 20-250minuta na 200stepeni. Prijatno.
  

Коментари

Популарни постови