CROSTATA CASA ROSSA
450 g oštrog brašna
100 g šećera
1kesica vanilin šećera
1/2 kašičice praška za pecivo
1kašika maslinovog ulja
1 jaje
1 žumance
125 g putera
400 g džema po ukusu
1/2 kašičice praška za pecivo
1kašika maslinovog ulja
1 jaje
1 žumance
125 g putera
400 g džema po ukusu
1 belance za premaz zvezdica
malo vanilin šećera za posipanje zvezdica
malo vanilin šećera za posipanje zvezdica
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom,vanilin šećerom.Dodati ulje i puter. U činiji pomešati sve suve sastojke i sjediniti sa puterom jajetom i žumancetom . Napraviti loptu od testa i uviti je u providnu foliju.
Ostaviti testo oko dva sta u frižideru, a nakon što se testo izvadi iz frižidera , podeliti ga na dva dela.Prvi deo testa ide za podlogu i treba da bude veći. Rastanjite prvi deo što tanje i postavite ga u okrugao pleh. Odseći višak i izbockati osnovu od testa viljuškom. Preko toga ravnomerno rasporediti marmeladu.
Rastanjiti drugi deo testa i modlicom vaditi željene oblike, koji se poređaju preko kolača.Željene oblike premazati belancetom i blago posuti vanilinim šećerom. Crostatu peći 20-250minuta na 200stepeni. Prijatno.
Umutiti jaja sa šećerom,vanilin šećerom.Dodati ulje i puter. U činiji pomešati sve suve sastojke i sjediniti sa puterom jajetom i žumancetom . Napraviti loptu od testa i uviti je u providnu foliju.
Ostaviti testo oko dva sta u frižideru, a nakon što se testo izvadi iz frižidera , podeliti ga na dva dela.Prvi deo testa ide za podlogu i treba da bude veći. Rastanjite prvi deo što tanje i postavite ga u okrugao pleh. Odseći višak i izbockati osnovu od testa viljuškom. Preko toga ravnomerno rasporediti marmeladu.
Rastanjiti drugi deo testa i modlicom vaditi željene oblike, koji se poređaju preko kolača.Željene oblike premazati belancetom i blago posuti vanilinim šećerom. Crostatu peći 20-250minuta na 200stepeni. Prijatno.
Коментари