BOSANSKI LOKUM

Vrlo jednostavan recept,brzo,lako se priprema.Lokumi se  suše u rerni na laganoj temperaturi.Treba da ostanu beli.Topli se uvaljaju u prah šećer.



Sastojci :
250g putera
125g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
380g mekog brašna tip 400

Način pripreme:

Puter penasto umutiti sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom.
Lagano dodati brašna i zamesiti fino testo.
Testo podeliti na dva dela.
Od svakog testa formirati duži valjak koji se iseče na manje valjčiće.
U tepsiju na pek papir složiti isečene valjčice
Lokume sušiti u rerni na 120°C 40minuta.


Tople lokume uvaljati u šećer u prahu.
U šećer u prahu možete po ukusu dodati cimet,mleveni anis,karamel šećer.
Ja sam šećer u prahu, pomešala sa zrncima burbon vanile.Miris i ukus fantastični.


Lokume poslužiti uz kafu.
Prijatno.



Коментари

Популарни постови