KROMPIRUŠA
Potrebni sastojci:
600 g brašna
250 ml mlake vode
1 kašika soli
50 ml ulja
4 kašičice ulja (za premazivanje jufki)
Potrebni sastojci za fil:
600 g brašna
250 ml mlake vode
1 kašika soli
50 ml ulja
4 kašičice ulja (za premazivanje jufki)
Potrebni sastojci za fil:
1 kg sitnije seckanih
krompira
1glavica sitno
seckanog crnog luka
1 kašičica soli
1kašičica belog mlevenog bibera
Priprema kora:
1 kašičica soli
1kašičica belog mlevenog bibera
Priprema kora:
U veću posudu staviti polovinu brašna. Dodati so ulje pa sa
mlakom vodom zamesiti testo uz dodatak preostalog brašna. Testo odmah podeliti
na četiri jufčice. Svaku jufcicu namazati sa kašičicom ulja i ostaviti da se
odmara 20 minuta.
Način pripreme kora:
Način pripreme kora:
Kad se testo odmorilo razviti svaku jufku. Na ivicu jufke
staviti fil od krompira i uz pomoć stoljnajaka uviti jufke, Složiti u tepsiju. Staviti
u rernu na 275°C i peći 20minuta.
Preliv za pitu:
200 ml vode 2 kašike ulja i pola kašičice soli staviti da provri.
Pitu izvaditi iz rerne i preliti sa prokuvanim prelivom vratiti u rernu na 5
minuta da pita fino upije preliv. Prijatno.
Коментари