Gazelini roščići

Danas u mojoj kuhinji jedan divni recept iz Marokanske kuhinje ♥ Gazelini roščići kolačići u obliku polumesaca punjeni filom od badema ili urmi u testo se stavlja ružina vodica ili vodica cvetta narandže.


Sastojci:
400g brašna 
100g mlevenih blanširanih badema 
150g putera 
1kašika vaniin šećera
2kašike ružine vodice 
1jaje
prstohvat soli

Fil:
100 blanširanih mlevenih badema 
100g šećera 
50g putera
 cimet po ukusu 
2kašike ružine vodice

Priprema fila:
Bademe pomešati sa šećerom puterom i malo cimeta. Dodati ružinu vodicu i sjediniti u gustu smesu.

Priprema testa:
Puter sobne temperature, umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i jajetom. Mututi da se dobije penasta masa. Dodati vanilin šećer i ružinu vodicu. Dodati mlevene bademe i preostalo brašno. Umesiti fino glatko testo. Testo ostaviti da se ohladi u frižideru najmanje 2 sata. Razviti tanko testo i iseći na krugove. Na donji krug staviti malo fila od badema, pa prekriti drugim krugom. Sa čašom ili manjom metalnom modlom iseći po 4 mala polumeseca. Tako uraditi sa preostalim testom. Isečene polumesece složiti na pek papir peći na 150°C 20minuta. Paziti na ne izgore Gazelini roščići treba da budu beli Vruće pečene roščiće uvaljati u prah. Fil za roščiće može biti i sa urmama.


Коментари

Популарни постови