Potrebni
sastojci:
1 kg
brašna
2
kašike soli
50 ml
ulja
500
ml mlake vode
oko
100 g brašna za razvijanje jufki
Za premazivanje jufki: 125
g otopljenog putera
Za fil:
2
jaja
1kg
mladog sira
Priprema:
U
veću posudu staviti polovinu brašna. Dodati so, ulje i sve to zamesiti mlakom
vodom. Lagano dodati i preostalo brašno pa umesiti fino i glatko testo. Testo
odmah podeliti na četiri manje loptice, svaku lopticu posuti sa malo brašna i
ostaviti da se malo odmore 20 minuta. Kad su se loptice odmorile, na
pobrašnjenu radnu površinu sipati malo brašna, pa svaku jufku razviti posebno u
krug obima 20 cm. Svaku jufku premazati sa puterom i svaku jufku pokriti sa pvc
folijom i ostaviti u frižider 1 h. Dok se jufke hlade pripremiti fil. Sir
izgnječiti, posoliti po ukusu, dodati umućena jaja i promešati. Zatim razviti
jufku tanko pa uz samu ivice jufke stavljati fil uviti i prilikom motanja malo
uvrnuti Sloziti u tepsij premazati sa puterom. Peći na 275°C 25 minuta.
Prijatno!
Коментари