SEKELJ GULAŠ
SEKELJ GULAŠ
Tradicionalno madjarsko jelo ,malo ljutkasto posluženo sa kiselom pavlakom je pravi gurmanluk kome niko nemože da odoli ,a začini mu daju baš finu specifičnu notu ukusa i mirisa
Potrebni sastojci za gulaš
-500 junećih rebara isečenih na kocke
- 250gr suvog junećeg mesa isečenog na koceke
-500 kiselog kupusa isečenog na sitnije
-2 glavica crnog luka,
- 1 kašika začinske slatke paprike
- 1 kašičica dimljene ljute paprike
-1kašika suvog začina
-1 litar vode
-pola kašikice mlevenog bibera
-so po ukusu
Način pripreme
U šerpi na ulju prodinstati crni luk .Dodati suvo meso prodinstati i dodati juneća rebra . Kad je meso promenilo boju sipati vodi i na laganoj vatri krčkati 50minuta , Dodati kiseli kupus.Sad dolazi najzanimljiviji deo dodavanje začina . Za divnu crvenu boju dodati začinsku slatku papriku promešati , Da malo začinimo i zaljutimo naš Sekelj gulaša , dodati dimljenu ljutu mlevenu papriku i biber Dodati so i suvi začin i krčkati još 30minuta .Kupus netreba da bude raskuvan neka malo krcka ,
Potrebni sastojci za knedle
200gr brašna
1 jaje
pola kašičice soli
pola kašičice šećera
pola kašičice suvog kvasca
75 ml mleka
2kriške starog hleba isečene na sitnije kockice
Način pripreme knedli
Jaje umutii sa mlekom . dodati so šećer .so.suvi kvasac i brašno Zamesiti pa dodati isečene kockice hleba . Testo za knedle je malo tvrdje ali tako treba i da ostane , Testo ostaviti da nadodje Nadošlo testo podeliti na dva dela pa formirati tanje valjke .Valjke uvaljati u prezle i skuvati u šerpi na pari . Kuvati 25 minuta . Sekelj gulaš servirati i poslužiti sa kiselom pavlakom i isečenim knedlama .Ako nevolite kiselu pavlaku poslužite sa nekim ljutim sosom .Prijatno.
Tradicionalno madjarsko jelo ,malo ljutkasto posluženo sa kiselom pavlakom je pravi gurmanluk kome niko nemože da odoli ,a začini mu daju baš finu specifičnu notu ukusa i mirisa
Ko voli kašikom ovo je pravi izbor jela .
Sekelj gulaš se služi sa palentom ,barenim krompirom ,krompir pireom ili sa kuvanim knedlama .
Ja sam odlučila da skuvam knedle od starog hleba a Vi možete po ukusu ukućana.
Potrebni sastojci za gulaš
-500 junećih rebara isečenih na kocke
- 250gr suvog junećeg mesa isečenog na koceke
-500 kiselog kupusa isečenog na sitnije
-2 glavica crnog luka,
- 1 kašika začinske slatke paprike
- 1 kašičica dimljene ljute paprike
-1kašika suvog začina
-1 litar vode
-pola kašikice mlevenog bibera
-so po ukusu
Način pripreme
U šerpi na ulju prodinstati crni luk .Dodati suvo meso prodinstati i dodati juneća rebra . Kad je meso promenilo boju sipati vodi i na laganoj vatri krčkati 50minuta , Dodati kiseli kupus.Sad dolazi najzanimljiviji deo dodavanje začina . Za divnu crvenu boju dodati začinsku slatku papriku promešati , Da malo začinimo i zaljutimo naš Sekelj gulaša , dodati dimljenu ljutu mlevenu papriku i biber Dodati so i suvi začin i krčkati još 30minuta .Kupus netreba da bude raskuvan neka malo krcka ,
Potrebni sastojci za knedle
200gr brašna
1 jaje
pola kašičice soli
pola kašičice šećera
pola kašičice suvog kvasca
75 ml mleka
2kriške starog hleba isečene na sitnije kockice
Način pripreme knedli
Jaje umutii sa mlekom . dodati so šećer .so.suvi kvasac i brašno Zamesiti pa dodati isečene kockice hleba . Testo za knedle je malo tvrdje ali tako treba i da ostane , Testo ostaviti da nadodje Nadošlo testo podeliti na dva dela pa formirati tanje valjke .Valjke uvaljati u prezle i skuvati u šerpi na pari . Kuvati 25 minuta . Sekelj gulaš servirati i poslužiti sa kiselom pavlakom i isečenim knedlama .Ako nevolite kiselu pavlaku poslužite sa nekim ljutim sosom .Prijatno.
Коментари