Voćna fantazija sa jagodama
VOĆNA FANTAZIJA S JAGODAMA
POTREBNI SASTOJCI ZA BISKVIT
Za biskvit:4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
4 kašike ulja
1/2 kesice praška za pecivo
800 g jagoda za ređanje po biskvitu
POTREBNI SASTOJCI ZA PRELIV BISKVITA
200 g jagoda
3 kašike šećera
POTREBNI SASTOJCI ZA BELI KREM
500 ml slatke pavlake
500 ml kisele pavlake
125 g šećera u prahu
1 kesica želatina
POTREBNI SASTOJCI ZA UKRAŠAVANJE
200 g jagoda
3 kašike šećera
1 kesica želatina
NAČIN PRIPREME
Priprema biskvita: Jaja umutiti sa šećerom dodati ulje prašak za pecivo i brašno. Masu sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni 15 minuta. Na ohladjen biskvit poredjatui jagode uspravno.
Jagode isckati staviti šecer i kuvati 15 minuta ohladiti preliv.
Šupljine izmedju jagoda preliti sa prelivom.
PRIPREMA BELOG KREMA
Kesicu želatina potopiti sa 5 kašika vode i ostaviti da nabubri 10 minuta. Slatku pavlaku umutiti dodati kiselu pavlaku dodati šećer u prahu. Zatim želatin rastopiti na laganoj vatri i umešati u beli krem. Na biskvit sa jagodama staviti beli krem.
UKRAŠAVANJE KOLAČA
Želatin napraviti po uputstvu ssa kesice. Jagode i šećer staviti na ringlu i kuvati 5 minuta prohladiti. U prohladjene jagode dodati rastopljen želatin i preliti preko bele kreme ohladiti i to je to. Prijatno.
Коментари