Praktična žena - Keks torta sa čokoladom

600 g keksa u pločicama
2 kesice pudinga od čokolade
100 g šećera u prahu
125 g margarina
100 g čokolade
1 kesica pudinga aroma slatka pavlaka
100 g mlevenog kikirikija
750 ml mleka
Sastojci za ukrašavanje:
100 g čokolade
3 kašike ulja
250ml mleka za umakanje keksa
Priprema:
Dve kesice pudinga od čokolade, napraviti po uputstvu sa kesice i skuvati u pola litre mleka.

U vruć puding dodati 100 gr rendane čokolade i 100 gr mlevenog kikirikija. 125 gr margarina penasto umutiti sa 100 gr šećera u prahu i sjediniti sa pudingom, čokoladom i kikirikijem. Prsten za torte podesiti na obim 26 cm. Na veći tanjir staviti prsten za torte, pa okolo prstena složiti uspravno jedan red turskog keksa. Na svaki keks naneti kašičicu fila i staviti na već postavljeni red keksa. Tako uraditi sa preostalim filom i keksom. Preostali fil rasporediti odozgo po keksu.

U 250 ml mleka skuvati puding sa aromom slatke pavlake, pa odmah vruć puding sipati preko složenog keksa.Tortu staviti u frižider da se malo ohladi. Pripremiti glazuru.
Постави коментар

Популарни постови